Jan Zoll, moleculair microbioloog

“De vrijheid die je in dit soort werk hebt is een voorrecht om te krijgen.”

Welkom bij een nieuwe aflevering van mijn verhalenpodcast. 

Hoe mooi is het om je eigen vader te interviewen!

Ik ken mijn vader als iemand die veel met zijn neus in de boeken zit, heerlijk kan koken, hobo speelt en over een flinke dosis droge humor beschikt.
Eind 2022 is hij met pensioen gegaan. Ruim veertig jaar was hij werkzaam als moleculair microbioloog bij het Radboud UMC. Als kind wist ik dat hij daar werkte, dat hij soms naar een congres moest, maar verder begreep ik weinig van het werk dat hij deed.

Aan de keukentafel legt hij het mij nog een keer uit. Hij heeft virussen onderzocht en de laatste jaren van zijn carrière heeft hij zich beziggehouden met schimmels. Spannend en boeiend werk vond hij dat. Ook vertelt hij dat het loslaten van verwachtingen en vooral ook heel veel geduld hebben, essentieel waren om door te kunnen zetten.

Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Luister dan snel naar dit mooie interview!

16 juni 2024  

Ben of ken jij een leuke gast voor Eke’s gesprekken? Laat dan hier een berichtje achter.

Ben je nieuwsgierig geworden? Abonneer je dan op deze podcast zodat je geen aflevering mist. Ook houd ik je op de hoogte van mijn eerste roman waar ik aan werk. 

 

     

Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *