Jaap van der Doelen, cultuurjournalist

“Alle cultuur die je consumeert biedt handvaten om de wereld anders te zien of te begrijpen.”

Welkom bij een nieuwe aflevering van mijn verhalenpodcast. 

Voor Jaap is het ooit allemaal begonnen met zijn liefde voor hiphop. Dagelijks chatte hij met liefhebbers van deze muziekstijl op Amerikaanse blogs. Jaap viel op door zijn verhalen over Europese acts en werd al gauw gevraagd om daar artikelen over te schrijven. Zo begon het balletje te rollen. Inmiddels is hij freelance cultuurjournalist en schrijft hij voor o.a. Hiphop in je Smoel, het Brabants Dagblad en diverse Amerikaanse online platformen. 

Afgelopen september kwam het koffietafelboek Picture This uit, waarin Jaap de verhalen vertelt van fotografen die Street Art in Rotterdam door de jaren heen in beeld hebben gebracht. Volgend jaar verschijnt zijn eerste boek in de V.S.: Kill your masters, over de rapgroep Run the Jewels. 

Luister naar dit mooie verhaal over hoe het voor Jaap ooit begon met een passie en waar het hem uiteindelijk heeft gebracht.

18 december 2023  

Meer informatie over Jaap van der Doelen is te vinden op:

jaapvanderdoelen.nl⁠

⁠runthejewelsbook.com⁠

PICTURE THIS hardcover

 

Schrijf je in voor het boek ⁠Kill Your Masters⁠.

Ben of ken jij een leuke gast voor Eke’s gesprekken? Laat dan hier een berichtje achter.

Ben je nieuwsgierig geworden? Abonneer je dan op deze podcast zodat je geen aflevering mist. Ook houd ik je op de hoogte van mijn eerste roman waar ik aan werk. 

 

     

Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *