Over Eke

Photo by Ang

Ik ben Eke en woon met mijn man en dochtertje in Noord-Brabant. Lezen is belangrijk voor mij. Als ik terugdenk aan mijn kindertijd moet ik vaak denken aan regenachtige middagen waarop ik met een boek in de grote stoel aan het lezen ben. Op de achtergrond hoor ik mijn moeder weer zingen. Afgewisseld met flarden klassieke muziek. Soms was het stil in de woonkamer. Maar ik hoorde het allemaal niet meer.

 In een huifkar trok ik dwars door Frankrijk waar de honderdjarige oorlog woedde. Of ik was onderweg met een geheime brief voor de koning. En toen ik wat ouder was, heb ik een winter lang een gevaarlijke reis gemaakt om een ring te vernietigen. Wat was het jammer als het boek uit was. Dan ging ik zo snel als ik kon terug naar de bibliotheek. Op zoek naar nieuwe avonturen die op mij lagen te wachten. Dit is zo doorgegaan totdat ik een jaar of twintig was. Toen was de honger naar verhalen ineens verdwenen. Al kan ik me nog wel De Donkere Toren van Stephen King herinneren. Buiten dat las ik niet erg veel. Misschien had ik het gewoon te druk met het volgen van studies, mijn werk als administrateur, zangeres zijn in een band en het bezoeken van concerten.

In 2018 raakte ik in verwachting. Ik moest het wat rustiger aan gaan doen waardoor ik veel tijd over had. Of dat de enige reden was weet ik niet. Misschien maakt een zwangerschap in slaap gesuste gewoontes ook weer wakker. In ieder geval vond ik mijn weg terug naar de bibliotheek. Alsof het nooit anders was geweest, bracht ik mijn dagen grotendeels door in een wereld zoals alleen boeken die kunnen creëren.

Het was in die periode dat ik voor het eerst ben gaan schrijven. De wens was er al langer maar ik wist eerst niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik besloot het mezelf gemakkelijk te maken door verhalen te schrijven over iets wat ik echt had meegemaakt. Zo ontstonden er verhalen over vakanties en bijzondere ontmoetingen. Ervaringen die op papier ineens een sprookjesachtige glans kregen. Ik betrad een onontdekte wereld die ik nog steeds aan het verkennen ben. En dat voelt geweldig!

Inmiddels heb ik al veel verhalen geschreven en ben ik aan mijn eerste roman begonnen. En het bijzondere is dat het mij nog zoveel meer heeft gebracht. Ik ben een podcast begonnen, ik werk als freelance tekstschrijver en ik draag mijn verhalen voor op podia. Het geeft mij heel veel energie!

Neem rustig een kijkje op mijn website of luister naar mijn podcast Dichter bij je dromen, waar ik mensen wil inspireren om ook hun dromen na te jagen. En als ik iets voor je kan betekenen, laat het mij gerust weten via contact@ekezoll.nl.